BERNINA 1008

BERNINA 1008

BERNINA 1008 låter dig behärska mekanisk sömnad med en större precision och många justeringsmöjligheter – ett typexempel på komfort och lätt hantering.

BERNINA 1008 – så enkelt kan det vara att sy!

BERNINA 1008: 17 stygn till syframgång

BERNINA 1008: 17 stygn till syframgång

BERNINA 1008 erbjuder 17 olika stygn, dit även knapphålsstygn och två dekorsömmar räknas. Med dessa och med möjligheten att variera stygnlängd och stygnbredd kan alla sömnadsarbeten utföras på ett tillförlitligt och exakt sätt. Med BERNINA 1008 har du flera rak- och sicksacksömmar till ditt förfogande – en mångsidig grundutrustning, som inte kräver för mycket av nybörjare och erbjuder allt som är nödvändigt för sömnad, fållsöm, reparationer eller dekorsömnad. Samtidigt övertygar BERNINA 1008 även med sin närmast legendariska stabilitet, som ser till så att du kommer att ha många års glädje av din symaskin. Och sist men inte minst fömedlar sömnaden med en mekanisk symaskin en distinkt sömnadskänsla, där du bokstavligt talat håller din syframgång i dina egna händer. BERNINA 1008 passar perfekt för att utveckla dina färdigheter med en enkel och mångsidig symaskin som är lätt att hantera.

Variabel stygnlängd och stygnbredd

Variabel stygnlängd och stygnbredd

Så att du ska kunna anpassa stygnen i BERNINA 1008 optimalt för ditt syprojekt har symaskinen inställningsmöjligheter, med vilka stygnens bredd och längd kan varieras. Stygnbredden kan anpassas i fem olika steg per inställningsratt på BERNINA 1008. Stygnlängden kan ställas in steglöst med hjälp av ett reglage till önskad längd och även nålpositionen kan väljas fritt med ett separat manöverfält. Därigenom erbjuder BERNINA 1008 en stor variationsbredd av syparametrar som gör att man kan göra perfekta anpassningar efter tyget som ska bearbetas eller efter önskad effekt. På så sätt har BERNINA 1008 alla fördelar med en mekanisk symaskin – robusthet, enkel manövrering, översiktligt stygnval och stygnvariation – på modernaste nivå: Den mekaniska symaskinen är en allroundbegåvning, som täcker många användningsområden och möjliggör kreativt arbete.

Lätt stoppning och frihandssömnad

Lätt stoppning och frihandssömnad

Även vid stoppning eller frihandssömnad glänser BERNINA 1008 med sin höga användarvänlighet ända in i minsta detalj. Dess matare kan sänkas genom en lätt vridning på justerratten, och med ett handgrepp förvandlas BERNINA 1008 till en frihandssymaskin. På så sätt kan du styra tyget precis som du vill och ge din söm den önskade formen. Denna matarsänkning är särskilt användbar vid kontursömnad, applikationer, placering av dekorsömmar eller förstärkning av kanter. Här ger dig BERNINA 1008:s frihandsfunktion full kontroll över syriktningen, vilket är perfekt för eftersöm av förritade linjer eller konturer och ger dig fria händer i ditt skapande. Och lika snabbt och lätt kan mataren på BERNINA 1008 aktiveras igen, så fort du vill återgå till den automatiska mataren – det räcker med ett enkelt grepp på justerratten.

 

Inkluderade tillbehör

BERNINA Metallspolarna

Läs mer

Standardfot # 1

Standardfot # 1 är den lämpligaste foten för matarstyrda nytto- och dekorsömmar. På undersidan har den en upphöjning både framför och bakom nålhålet vilket ger god plats för sömmen.

Läs mer

Overlockfot # 2

Med overlockfot # 2 kan du lätt sy ihop två tyglager, kanta tyger, sy snygga fållar och muddar framförallt i stickade material. Syfotens utformning bidrar till en slät söm.

Läs mer

Knapphålsfot # 3

Knapphålsfot # 3 är första valet när det gäller enkel tillverkning av knapphål med och utan garninlägg. Den är också perfekt för att sy i rynktrådar.

Läs mer

Blixtlåsfot # 4

Tack vare den smala mellantån kommer blixtlåsfot # 4 mycket nära blixtlåständerna och blixtlåset kan enkelt sys fast snyggt.

Läs mer

BERNINA spolkapsel för CB-gripare

BERNINA bietet eine Spulenkapsel in vier unterschiedlichen Ausführungen: Für dicke Unterfäden mit CB-Greifer, für das Stickmodul und für universelle Näharbeiten, CB- und Rundlaufgreifer.

Läs mer

Fördelarna med en mekanisk symaskin ligger i den legendariska robustheten och den enkla användningen. Erfarna sömmerskor uppskattar den direkta åtkomsten till alla stygnparametrar och den enastående kontrollen över sömnadsprocessen på en mekanisk symaskin – och för nybörjare erbjuder en mekanisk symaskin optimala möjligheter för att lära sig sömnadens hantverksaspekter. Den mekaniska symaskinen uppvisar senaste teknik trots att den saknar elektroniska komponenter: Spolar- och griparsystem, matare och komfortfunktioner motsvarar dem som finns i elektroniska modeller och garanterar bästa stygnkvalitet. Och givetvis kan mekaniska symaskiner från BERNINA uppgraderas med de senaste stygnplattorna och syfötterna, som erbjuds i ett stort urval.

När du syr med en mekanisk symaskin från BERNINA Classic-serien har du direkt åtkomst till alla viktiga stygnparametrar och du har hela tiden en överblick över alla inställningar. Du har hjälp av stygnurvalstabellen för att bestämma passande kombination av syfot, stygnlängd, stygnbreddd och nålposition – som på en elektronisk modell. Frihandssömnad är också mycket enkelt tack vare den sänkbara mataren.

De mekaniska symaskinerna från BERNINA – sy med beprövad schweizisk precision.