Bernina 215

Enkel hantering för rika symöjligheter, Robust och mångsidig

Bernina 215 är Berninas skolmaskin. En symaskin med stark motor och hög kvalitet. Mycket användarvänlig symaskin som syr bra i alla material och passar de flesta. En vän som kommer att hänga med i många år. Har nyttosömmar, elastiska sömmar samt knapphål.

  • Halvautomatisk nålträdare
  • Individuella Skin-motiv kan väljas
  • Nålstopp
  • Enkelt direktval av stygn

 

BERNINA 215: den enkla vägen till syframgångar

Individuella Skins: din helt personliga BERNINA 215

Individuella Skins: din helt personliga BERNINA 215

Vem säger att alla symaskiner måste se likadana ut? För BERNINA 215 finns ett mycket speciellt alternativ: Med BERNINA Skins blir din BERNINA 215 till ett helt individuellt unikum som inte kan förväxlas. Du kan antingen välja ut ditt favoritmönster bland olika mönster under www.bernina.com/skins eller använda egna foton eller bilder, för att ge din BERNINA 215 en individuell look. Ditt motiv trycks på en skräddarsydd vinylfolie som är mycket enkel att fästa. På så sätt kan du designa din BERNINA 215 efter egna preferenser och önskemål – individuellare går det inte!

BERNINA 215 med halvautomatiskt nålträdningssystem

BERNINA 215 med halvautomatiskt nålträdningssystem

Med BERNINA 215 kan du redan från början njuta av den höga komforten hos en schweizisk precisionssymaskin, något som särskilt märks i detaljerna – t ex det halvautomatiska nålträdningssystemet på BERNINA 215, med vilket nålträdningen vid trådbytet kan göras på nolltid. Det sparar tid och ger en verklig hjälp – här bevisar BERNINA 215 att inte heller den mest moderna symaskinstekniken behöver vara svår. En användarvänlig symaskin i ordets sanna bemärkelse! Perfekt för nybörjare eller den som bara syr då och då!

Nålstopp för lätt och säker sömnad

Nålstopp för lätt och säker sömnad

BERNINA 215 ger dig valet att med en knapptryckning ställa in nålstopp uppe eller nere. Dessutom kan syhastigheten på BERNINA 215 reduceras till halva tempot. På så sätt behåller du alltid kontrollen över sytempot och nålpositionen när du t ex vill flytta syarbetet på nytt. Särskilt för nybörjare gör en sådan extrakontroll en avgörande skillnad, eftersom denna smarta finess hos BERNINA 215 ser till så att du aldrig känner dig överväldigad av ett för högt tempo när du syr, och du kan anpassa syhastigheten efter din egen förmåga. På så sätt garanteras en hög kvalitet på resultaten även för nybörjare.

Med en fingertryckning får du det önskade stygnmönstret

Med en fingertryckning får du det önskade stygnmönstret

BERNINA 215 har en repertoar med de vanligaste och mest använda nyttosömmarna, som lätt kan justeras genom en knapptryckning. Stora och tydliga symboler bredvid direktvalsknapparna visar det aktuella mönstret, så att ett byte av mönster kan göras med en knapptryckning. Tack vare detta lätta direktval av stygn är BERNINA 215 unikt användarvänlig att sy med – en kombination av stabilitet och lätt hantering, som du kommer att ha glädje av i många år. Desto mer eftersom BERNINA 215 lätt kan uppgraderas med extra specialtillbehörsdelar, så att maskinens användningsmöjligheter kan växa med din förmåga och dina krav.

 

Vad som finns inuti maskinen.

Våra moderna symaskiner är utrustade med många innovativa funktioner och program. Skaffa dig en överblick över vad ditt favoritverktyg kan och lär dig allt om fördelarna hos BERNINA 215.

OBS!
Vissa modeller och tillbehör är inte tillgängliga i alla länder. Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i både utrustning och utförande.

Allmän information

BERNINA 215
Griparsystem CB
Maximal syhastighet 900
Färgpekskärm
Sybelysning LED
Maximal stygnbredd i mm 5,5
Maximal stygnlängd i mm 5
Nålpositioner 9
Sy i alla nålpositioner
Automatisk nålträdare
Automatisk trådavskärare
Manuell trådavskärare 3
BERNINA integrerad övermatare
Minne (korttidsminne)
Minne (långtidsminne)
BSR-funktion
Start-/stoppknapp (sy utan fotpedal) Opt.
Hastighetsreglage Opt.
Övertrådsindikator
Undertrådsindikator
USB-port för datoranslutning
USB-port för USB-minne
Multifunktionella vridknappar
Stygnförändring medan du syr
BERNINA fotpedal med nålstoppsfunktion Opt.
Nålstopp uppe/nere
Halvautomatisk nålträdare

Stygnkontroll

BERNINA 215
Instruktions-CD/-DVD
BERNINA sybord
Tillbehörsbox/-väska
Dammskyddslock

 

Sömnad och kviltning

BERNINA 215
Spegelvänd
Sömnad i 360 grader
BERNINA frihandssystem (FHS)
Sidomatning
Funktion för mönsterbörjan/mönsterslut
Förbindelsestygn
Ändra mönsterlängd
Programmerbar säkerhetsfunktion
Antal sömmar totalt (inkl. alfabet) 11
Nyttosömmar totalt 10
Knapphål (inkl. öljetthål) totalt 1
Automatisk längdmätning för knapphål
Automatiskt knapphål
Manuellt flerstegsknapphål
Knappisyningsprogram
Stoppningsprogram 1

Inkluderade tillbehör

BERNINA Metallspolarna

BERNINA-spolar finns i fyra olika modeller. Metallspolarna kan användas till alla BERNINAs symaskiner, utom 7- och 8-serien.

Läs mer

Standardfot # 1

Standardfot # 1 är den lämpligaste foten för matarstyrda nytto- och dekorsömmar. På undersidan har den en upphöjning både framför och bakom nålhålet vilket ger god plats för sömmen.

Läs mer

Overlockfot # 2

Med overlockfot # 2 kan du lätt sy ihop två tyglager, kanta tyger, sy snygga fållar och muddar framförallt i stickade material. Syfotens utformning bidrar till en slät söm.

Läs mer

Knapphålsfot # 3

Knapphålsfot # 3 är första valet när det gäller enkel tillverkning av knapphål med och utan garninlägg. Den är också perfekt för att sy i rynktrådar.

Läs mer

Blixtlåsfot # 4

Tack vare den smala mellantån kommer blixtlåsfot # 4 mycket nära blixtlåständerna och blixtlåset kan enkelt sys fast snyggt.

Läs mer

BERNINA spolkapsel för CB-gripare

BERNINA bietet eine Spulenkapsel in vier unterschiedlichen Ausführungen: Für dicke Unterfäden mit CB-Greifer, für das Stickmodul und für universelle Näharbeiten, CB- und Rundlaufgreifer.

Läs mer

 Se även 330