top of page
Hild 525
Easy Jeans 1800

Symaskin – Mekanisk

Hild 525S

5.995:-

Populär hushållssymaskin
Symaskin tillverkad för dig som lappar och lagar när något går sönder, syr eller lägger upp en gardin någon gång i bland och kanske fållar en fåll. En kvalitetssymaskin med 5-års fullgaranti och som håller i många år framåt.

Enligt den nordiska mytologin står HILD för att återuppväcka liv. Med HILD i ditt syrum väcks din skaparglädje till liv.

Full kontroll

Här finns det inga inbyggda genvägar. Du ställer manuellt in alla sömmar, stygnlängd och bredd. Liggande spolsystemet som är trassefritt och som gör att maskinen syr nästan ljudlöst och du har full kontroll över trådmängden på undertråden.

Tillbehörsask
Förvara alla dina tillbehör lätt åtkomligt i den inbyggda tillbehörsasken. Plocka bort tillbehörsasken för att få tillgång till friarmen.

Hild525S.jpg

Superior Feed System™
Endast Janome symaskiner har detta unika matarsystem “super feeding system” som flyttar tyget i perfekt synkronisering med nål och undertråd. Den 5-delade mataren arbetar med en platt matarmekanism som håller matartänderna parallellt med stygnplåten oavsett sömnad framåt eller bakåt.

Välj bland 23 sömmar Inklusive ett traditionellt knapphål. Sömutbudet erbjuder upp till 5 mm breda sömmar och knapphål, nyttosömmar, stretchsömmar, fållsömmar och några fina dekorsömmar.

Symaskin – mekanisk

Easy Jeans 1800

6.995:-

Robust och tålig sy,- hobby- och skolmaskin. Sveriges populäraste symaskin

Symaskin – mekanisk

• 22 sömmar

• 1 st auto 1-stegs knapphål

• Extra högt pressarfotslyft

• SFS matarsystem

• Justerbart pressarfotstryck

• Hård huv medföljer

• Hög/låg fart

• Extra stark symaskin

• 5 års fullgaranti

Segelmakarens favorit. Unik, trogen symaskinsmodell som funnits i vårt sortiment sedan vi startade i Skandinavien 1994. Easy Jeans har flera gånger tilldelats titeln ”Bäst i Test”.

EasyJeans.jpg

Janome är en pålitlig symaskinproducent

Världens mest producerade symaskinsmodell kommer från Janome, nämligen Easy Jeans. Janome har sedan 1921 producerat över 50 miljoner symaskiner. Easy Jeans är en populär allroundmaskin som kan det mesta och som dessutom är mycket stark och enkel att använda. Easy Jeans har flera gånger världen över fått utmärkelsen ”Bäst i test”.

Full kontroll

Här finns det inga inbyggda genvägar. Du ställer manuellt in alla sömmar, stygnlängd och bredd. Med Easy Jeans får du också det liggande spolsystemet som är trasselfritt och som gör att maskinen syr nästan ljudlöst. En stabil och stark maskin, användarvänlig och med endast de sömmar du har behov för. Du får en maskin som håller i många år framåt.

Unik stygnplåt ger dig exakta mått

Stygnplåt med viktiga markeringar för ökad noggranhet. Du får flera sömsmåns alternativ.

Välj mellan 22 sömmar

Inklusive 1 automatiskt 1-stegs knapphål. 1-stegs knapphålet gör det enkelt för dig, där du placerar knappen i knapphålsfoten och får alltid perfekta knapphål i korrekt storlek.

Sömutbudet erbjuder 7 mm breda sömmar och knapphål, nyttosömmar, stretchsömmar, fållsömmar och några få dekorsömmar.

Janome_EasyJeans1800_E5.jpg
Driva M30A

Symaskin -  Elektronisk

Driva M30A

4.795:-

Behöver du en stark kvalitetssymaskin, utan att den blir klumpig? Då är Driva det perfekta valet för dig.

Janome Driva är en liten och lätt kvalitetssymaskin med en snygg design. Det är en elektronisk kvalitetssymaskin som är enkel att ta med sig ut till stugan, på kurs eller resa. Driva är en utmärkt första symaskin för nybörjaren, den yngre syentusiasten, men passar även dig som sytt länge.

Driva erbjuder 30 sömmar, 5 mm breda, som du enkelt ställer in på displayen med hjälp av knapparna. På den stilfulla frontpanelen finns även hastighetsreglage, nåll upp-/ner-knapp, låsstygn, backmatningsknapp och start/stopp knapp.

Trä Driva enkelt genom guiden uppe på maskinen, och använd sedan nål-i-trädaren.

Driva har friarm, som gör det lättare att lägga upp exempelvis ett byxben.

Markeringarna på stygnplåten hjälper dig att hålla jämn och fin sömsmån eller vid fållning.

Driva har ett monteringshål för extra trådrullepinne, för sömnad med tvillingnål. Hålet kan även användas till att fästa vår nåldyna direkt på maskinen.

Driva-3.jpg
 • Symaskin – elektronisk

 • 30 sömmar, 5 mm breda

 • Friarm

 • Horisontellt griparsystem

 • Nål i trädare 

 • Tvåsiffrig LCD-skärm

 • LED-belysning

 • Syhastighet upp till 820 spm

Janome 2030
Allvis

Symaskin - Elektronisk

Allvis 740DC

10.495:

Ett hållbart val till skolan med säkerhetssensorer samt användarvänlig, stark och pålitlig

Allvis 740DC är skolornas förstahandsval. Ett hållbart symaskinsval med inbyggda säkerhetssensorer, användarvänlig, stark och pålitlig – en trogen kompis! En symaskin som både har kraften att klara de tjockaste tygerna men samtidigt producerar de finaste sömmarna i delikata tyger. Sömutbudet består av 40 nytto-, elastiska-, dekor-, quilt- och hantverkssömmar samt 3 valmöjligheter för automatiskt 1-stegsknapphål. Max. stygnbredd är 7 mm. Tidsbesparande funktioner som nålträdare, trådklipp, easy set undertrådspolsystem och låsstygn. Bland de noga utvalda standardtillbehören som följer med maskinen hittar du vår smidiga fotpedal med sladdvinda och hård huv för att enkelt förvara och transportera symaskinen.

170 x 110 mm invändigt arbetsutrymme

Arbetsutrymmet mäter 170 x 110 mm till höger om nålen. Precis lagom med plats för vardagliga sömnadsprojekt, klädsömnad, interiör eller lappteknik och quiltprojekt.

LCD skärm

Välj söm på utvändiga funktionsknappar. På LCD skärmen får du all information du behöver såsom vald söm, stygnlängd och bredd.

7 mm breda sömmar med 71 nålpositioner

Stygnbibliotek med möjlighet att sy upp till 7 mm breda sömmar. Varje enskilt stygn med 71 nålpositioner för mjuka, runda, delikata konturer. Bredden på stygnet gör dina dekorsömmar fylligare, klarare och mer distinkta. Välj bland 40 sömmar från olika kategorier: nyttosömmar, knapphål, applikationsömmar, heirloomsömmar, quiltsömmar och satängsömmar.

Backmatningsknapp

Om backknappen trycks in när raksöm eller sick-sack sömmarna är valda, kommer maskinen att sy bakåt så länge du håller knappen intryckt. Om du syr satäng- eller dekorationssöm, stannar maskinen omedelbart och fäster sömmen.

Start/stopp knapp

Med Decor-serien kan sy utan att använda fotpedalen. Tryck på start/stopp knappen för att starta eller stanna maskinen. Maskinen börjar sy några stygn sakta innan den ökar farten till maximal fart som är inställt med hastighetsreglaget.  Knappen lyser rött när maskinen är igång och grönt när den inte är igång. Tryck på knappen och håll den inne, maskinen sänker hastigheten och när du släpper knappen stannar maskinen. Denna funktion gör det enkelt att vända i hörn m.m.

Allvis.jpg

Enkelt att trä maskinen

Det går snabbt, säkert och smidigt att spola undertråd och du får på extra mycket undertråd på de höga, djupa ”J” undertrådsspolarna. Lägg spolen i spolkorgen, du behöver ej ”fiska” upp undertråden vilket maskinen gör själv när du startar att sy eller brodera. Det är även enkelt att trä övertråden. Liggande trådrulle för trasselfri och jämn transport av tråden. Kodad trådväg och avslutningsvis halvautomatisk nålträdare för enkel trädning av nålen och för snabba trådbyten. Trädningsschema för både över- och undertråd samt nålträdaren finns tryckt på maskinens frontkåpa.

Hastighetskontroll

Steglöst, utvändigt hastighetsreglage tillåter dig att enkelt reglerar hastigheten när du syr med start/stop knappen. Du kan även använda reglaget när du har fotpedalen helt nertryckt, justera från sakta till maximal hastighet.

 

Nål upp/ner knapp

Denna knapp används för att sänka nålen ner i tyget utan att röra handhjulet. Tryck två gånger för att få nålen i sin högsta position eller för att ta upp undertråden. Nålen stannar alltid uppe efter sömnad av knapphål.

Låsstygn

Om låsstygnknappen trycks in när raksöm eller sick-sack sömmarna är valda kommer maskinen omedelbart att låsa sömmen med 6 stygn på stället. Om du syr en satäng- eller dekorsöm, sys sömmen färdigt och fästes därefter med 6 stygn. 

Pressarfotshållare 

Pressarfotshållaren är tillverkad av metall och håller pressarfoten stadigt på plats. En liten spak på baksidan av pressarfoten tillåter smidigt pressarfotsbyte, snäpp av/på.

Pressarfotstryck

Pressarfotstryckets reglage finns placerat utvändigt på maskinen. Siffrorna indikerar trycket på pressarfoten mot tyget och mataren.

Pressarfotslyft

Lyfter och sänker pressarfoten. Genom att trycka spaken ett extra hack upp så får du ett extra högt pressarfotslyft för att sy i riktigt tjocka tyger.

Trådavskäraren

Trådavskäraren skär av tråden och sitter bekvämt placerad på maskinens vänstra sida.

Hjälplinjer på stygnplåt, spollucka och friarm

Stygnplåtarna har följande markeringar:

 • Centimeter och inch markeringar i förhållande till nålnedslag i mittpositon.

 • 45, 60, 90, 120 grader 

 • Nålnedslag för hörnguide 16 mm/3/8” 

 • Inch markeringar 1/4, 3/8, 5/8

Upplyst syområde

Fantastisk arbetsbelysning, där du behöver det som mest. Extremt ljusstarka LED lampor på olika platser över arbetsområdet lyser upp arbetsytan på maskinen.

Kraftfull undermatning Superior Feed System™

Det synkroniserade unika kraftfulla undermatarsystemet matar dina tyglager med perfektion. Undermataren är boxformad och har en lång mataryta med många matartänder som tar tag i tyget redan innan nålens första nedslag.

Tillbehörslåda/friarmsbordet

På fronten av friarmen sitter friarmsbordet/tillbehörslådan, här kan du förvara alla tillbehör som följer med maskinen såsom pressarfötter, nålar, rengöringsborste m.m. Fungerar också som ett extra sybord. Praktisk centimeter och inchlinjal finns tryckt på fronten av friamsbordet.

Huv

Med symaskinen följer en hård plasthuv som skyddar den från damm när du inte använder eller transporterar symaskinen.

5 års garanti – kostnadsfritt

Embla DC6030

Symaskin - Elektronisk

DC 6030 Embla

10.495:-

Symaskin, elektronisk med nytänkande ”cool” och inspirerande design

• 30 sömmar inkl. 3 st. 1-stegs knapphål

• 7 mm breda sömmar

• Syhastighet 820 stygn per minut

• Trådklipp

• SFS+ undermatarsystem

• Inkl. sybord och hård huv

• Liten med låg vikt, perfekt kurs- och resemaskin

• 5 års fullgaranti

Passar dig som älskar att sy kläder och heminredning, ge uttryck för din kreativitet med tyg eller du kanske har en önskan om att lära dig sy. Du behöver då en maskin som gör det enkelt och roligt. En som ger dig top-of-the-line prestanda och funktioner till bra pris. Passar utmärkt som skolmaskin.


Janome Embla 6030 har tilldelats priset Good Design Award av Japan Industrial Design Promotion Organization (JIDPRO).


Dessutom har Janome Embla 6030 blivit utvald bland 1000 andra produkter och blivit en av ”GOOD DESIGN Best 100” med motivering från juryn: ”nytänkande, inspirerande design.”


Juryn uppsummerade: ”de stora knapparna på panelen är karakteristiska för designen på Embla 6030 och den är genom detta inte bara användarvänlig för den vana sömmerskan utan kommer också att uppmuntra nybörjaren till att vilja sy.”

Embla DC 630.jpg

Användarvänlig sömpanel med stora tryck knappar för sömval. LED belysta tydliga funktionsknappar gör maskinen ännu mer användarvänlig. Den enkla men ändå ”coola” boxformade designen skiljer sig helt från andra symaskiners design vilket gör att maskinen harmoniserar med vilken som helst interiördesign.

Embla 6030 har inbyggda populära fördelar som:

 • Individuell stygnredigering,

 • Stygnförlängning,

 • Användarvänlig LDC skärm,

 • Variabel hastighetskontroll,

 • 6 nivåer för pressarfotstrycket,

 • Tvillingnålsömnad,

 • Dubbel LED beslyning och

 • ”Easy set” undertrådspole.

Decor computer6050

Symaskin - Elektronisk

Janome DC 6050

9.995:-

Drömsymaskin, för dig som vill börja sy

Decor Computer 6050 med ljuv champanjfärgad frontpanel är en perfekt kompakt, komplett, liten och lätt bassymaskin. Fylld med mängder av bekväma funktioner. Det lilla smidiga, ihopfällbara sybordet följer med som standard vilket även den hårda huven gör. Sybordet ger dig extra arbetsutrymme och huven tillåter dig att säkert förvara eller transportera symaskinen. Decor Computer 6050 med ljuvlig, mjuk stil smälter fint in var som helst i hemmet och passar utmärkt i flickrummet. Passar dig som vill börja sy eller helt enkelt behöver en symaskin som har allt man behöver för att klara praktiska sömnadsprojekt. Välj mellan ett basutbud av praktiska sömmar. Ett par val av automatiska knapphål ingår också i stygnmenyn. En ljuvlig symaskin, dekorativ på sin plats i hemmet som du får nytta av i många år framöver.​​

DC6050_1-2.jpg

Unik stygnplåt ger dig exakta mått

Hjälplinjerna på stygnplåten och spolluckan hjälper dig att hålla jämn sömsmån för ökad noggranhet. Du kan välja mellan flera sömsmåns alternativ 1/4, 2/8 och 5/8 inch eller markering för sömnad i hörn och vinkelskala 45, 60, 90 och 120 grader.

Krafitgt undermatarsystem SFS Plus (Superior PlusFeed System™)

Endast Janome symaskiner har detta unika matarsystem som flyttar tyget i prefekt synkronisering med nål och undertråd. Den 7-delade mataren arbetar med en platt matarmekanism som håller matartänderna parallellt med stygnplåten oavsett sömnad framåt eller bakåt. Mataren tar tag i tyget redan innan nålen sytt det första stygnet. Det unika undermatarsystement i kombination med justerbart pressarfotstryck gör att du har full kontroll. Du kan justera pressarfotstrycket i tre olika nivåer för perfekt matning för just dina tygval. Ska du sy ihop flera lager tjocka tyger kan du dessutom komplettera med avtagbar övermatare, vid t.e.x quiltning.

 • Standard pressarfötter

 • Sicksackfot (monterad på maskinen)

 • Auto 1-stegs knapphålsfot inkl. stabiliseringsplatta

 • Overlockfot

 • Blixtlåsfot

 • Applikationsfot

 • Blindfållfot

 • 1/4” fot

Standard tillbehör

 • 4 st spolar

 • Skruvverktyg

 • Rengöringsborste

 • Sprättkniv

 • Nålask

 • 2 st små trådrullestopp och 2 st stora

 • Extra trådrullehållare

 • Sömreferenskort med hållare

 • Strömkabel

 • Fotpedal

 • Sybord

 • Hård huv

 • Instruktions DVD och bok

DM 7200

Symaskin - Elektronisk

Janome DM 7200

10.995:-

Kreativ sömnad, låt dig inspireras

Decor Monogram 7200 är inte bara vacker att se på utan både kompakt, komplett och fylld med mängder av bekväma funktioner. Det lilla smidiga, ihopfällbara sybordet följer med som standard vilket även den hårda huven gör. Sybordet ger dig extra arbetsutrymme och huven tillåter dig att säkert förvara eller transportera symaskinen.

Decor Monogram 7200 pryder sin plats oavsett om den placeras på köksbordet eller i syrummet. Passar dig som är kreativ och önskar många, fina sömmar att välja mellan, reser på kurs eller till stugan och vill enkelt kunna ta med dig din symskin. Du kan också välja att sy bokstäver i 5 och 7 mm höjd, perfekt att märka quiltprojekt eller barnens kläder. Ett stort urval av automatiska knapphål ingår också i stygnmenyn. Släpp kreativiteten lös och bli inspirerad av denna underbara symaskinens möjligheter.

 • Sy-, hobby- och quiltmaskin (grupp 3)

 • 200 sömmar inkl. 12 st 1-stegs knapphål

 • 7 mm breda sömmar

 • Alfabet med blockbokstäver, 5 och 7 mm höga

 • Invändig arbetsyta 170×120 mm

 • Syhastighet 820 stygn per minut

 • Trådklipp med linnefunktion

 • SFS Plus undermatarsystem

 • Inkl. vitt sybord 280×400 mm och hård huv.

5 års full garanti – kostnadsfritt

Perfekta stygn, enkelt och överskådligt

Välj mellan 200 sömmar inkl.12 olika 1-stegs knapphål. Stygnmeny finns praktiskt placerad på avtagbar display som visar sömmarna överskådligt grupperade i nyttosömmar, dekorativa stygn, heirloomsömmar och alfabet. Du får inte mindre än 12 olika knapphål som syr automatiskt korrekt storlek anpassat efter knappen. Välj mellan fyrkant- rund-, nyckelhål-, stickat-, stretch- och hantverksknapphål. Du har full kontroll över sömmen och för din bekvämlighet erbjuder Decor Monogram 7200 automatisk trådspänning för varje enskiltd söm. Självklart kan du överstyra inställningen efter eget önskemål. Du kan enkelt justera stygnbredden steglöst till max. 7 mm bredd. Med hela 71 nålpositioner blir sömmen sydd med perfekt precision vid t.ex bågformade sömmar och bokstäver. Stygnlängden kan justeras till max 5 mm.

Bekvämt placerade funktionsknappar Alla funktionsknappar hittar du bekvämt placerade över arbetsområdet.

DM7200_1-1.jpg

Knappen för låsstygn tillåter dig att avsluta sömmen med osynligt låsstygn. Vid användande tillsammans med en dekorativ söm, kommer maskinen att fullföra mönsterrapporten innan den avslutar med låsstygn. Knapp för nål uppe/nere använder du för att få full kontroll över tyget. Välj att nålen ska stanna nere när du lyfter pressarfoten för att vända i t.ex. ett hörn. Knappen för trådklipp är beroendeframkallande. Över- och undertråden klipps av och dras ner till undersidan, både praktiskt och tidsbesparande. Knapp för bakåtsömnad tillåter dig att sy bakåt och fästa sömmen. Är du mitt i en dekorativ söm och trycker på denna knapp, kommer maskinen omedelbart att sy låsstygnet. Använd start/stopp knappen och  koppla av vid långa sömmar. Den lättåtkomliga start/stopp knappen tillåter dig att sy utan att använda fotpedalen. Du behöver alltså inte använda foten för starta eller styra hastighetern. När du håller knappen inne, reducerar maskinen hastigheten. Perfekt vid start och avslutning av en söm och när du behöver lite extra kontroll, Du kan även justera hastigheten med hastighetsreglaget, vilken också har funktionen att ställa in max. önskad hastighet vid användandet av fotpedalen.

Enkel att trä över- och undertråden med full översikt

Att trä maskinen är otroligt enkelt och symaskinen har inbyggd enhands nåliträdare för att smidigt och enkelt trä nålsögat. Det specialdesignade spolhuset och spollocket tillåter dig att enkelt lägga ner spolen, skära av tråden och på med spol-locket. Nålen tar automatiskt upp undertråden när du startar att sy, enkelt och bekvämt!

Unik stygnplåt ger dig exakta mått

Hjälplinjerna på stygnplåten och spolluckan hjälper dig att hålla jämn sömsmån för ökad noggranhet. Du kan välja mellan flera sömsmåns alternativ 1/4, 2/8 och 5/8 inch eller markering för sömnad i hörn och vinkelskala 45, 60, 90 och 120 grader.

Krafitgt undermatarsystem SFS Plus (Superior PlusFeed System™)

Endast Janome symaskiner har detta unika matarsystem som flyttar tyget i prefekt synkronisering med nål och undertråd. Den 7-delade mataren arbetar med en platt matarmekanism som håller matartänderna parallellt med stygnplåten oavsett sömnad framåt eller bakåt. Mataren tar tag i tyget redan innan nålen sytt det första stygnet. Det unika undermatarsystement i kombination med justerbart pressarfotstryck gör att du har full kontroll. Du kan justera pressarfotstrycket i tre olika nivåer för perfekt matning för just dina tygval. Ska du sy ihop flera lager tjocka tyger kan du dessutom komplettera med avtagbar övermatare, vid t.e.x quiltning.

Standard pressarfötter

 • Sicksackfot (monterad på maskinen)

 • Auto 1-stegs knapphålsfot inkl. stabiliseringsplatta

 • Overlockfot

 • Blixtlåsfot

 • Applikationsfot

 • Blindfållfot

 • 1/4” fot

Standard tillbehör

 • 4 st spolar

 • Skruvverktyg

 • Rengöringsborste

 • Sprättkniv

 • Nålask

 • 2 st små trådrullestopp och 2 st stora

 • Extra trådrullehållare

 • Sömreferenskort med hållare

 • Strömkabel

 • Fotpedal

 • Sybord

 • Hård huv

 • Instruktions DVD och bok

Janome CM 7

 

Janome Continental M7....

52.995:-

Den nya CM7 har bokstavligen talat det största invändiga arbetsutrymmet på marknaden.

Det nya SFS-intelligenta pressarfotssystemet ger maximal matning och minimal friktion under tygmatning.

Rätt stygnplåt för varje projekt är en självklarhet. Byt ut stygnplåten elegant genom ett tryck på den stora LCD tryckskärmen.

Den nya appen AcuSpark, tillsammans med Syguidens 41 sömapplikationer, ger dig all den information som du behöver när du behöver den. AcuSpark är baserad på QR-koder. Allt du behöver är en smartphone med en kamera, ingen WiFi installation behövs.

CM7 är även den första hushållningsmaskinen med borstlös motor, förväntas ha 350% av normal livstid.

Alla som älskar sömnad kommer att uppskatta hastigheten på 1300 spm (!!), styrkan, precisionen, det invändiga syområdet och komforten.

Dessutom är CM7 komplett utrustad för quiltning.

Janome_M7_0002_1200px.jpg
bottom of page