Babylock Sashiko

21995:-

Quiltmaskinen med “handsyddlock” på sömmen

Det traditionella Förstygnet som gått i arv i generationer, kan nu skapas med den unika Sashikomaskinen från Baby Lock. Med ett unikt nålsystem, justerbar stygnlängd och justerbart mellanrum kan du nu skapa kan du nu skapa en handsydd touch på ditt projekt. Baby Lock erbjuder dig en hushållsmaskin som underlättar ditt arbete med att förverkliga dina sydrömmar.

  • Quiltmaskin med “handlook” söm

  • Justerbar stygnlängd

  • Justerbart stygnmellanrum

  • Justerbar pressarfotshöjd

  • 5 års fullgaranti

Sytekniken Sashiko härstammar från tidigt 1700-tal, då hemma-fruarna till Japanska bönder, fiskare och skogsarbetare sydde varma kläder till sina män. De sydde ihop två lager tjocka tyger med förstygn i geometriska former. I början användes även tekniken till att förstärka och laga arbetskläderna för att senare även användas som dekoration av tyger.

Bomullstyger färgades mörkblåa från roten av den Japansk plantan Indigofera tinctoria, som innehåller det blå pigmentet Indigo. Mot slutet av 1800-talet, spred sig Sashiko tekniken mot städerna. Mönstren utvecklades i former av vågor, blommor och fåglar.

 

Sashiko stygn

Sashikomaskinens special- konstruktion gällande stygn-formationen skapar perfekta ”handsöm” liknande stygn. Perfekt stygnlängd och konstant stygnavstånd.

 

Free-Flow Sömnad

Med justerbart pressarfotshöjd och att du kan välja att pressarfoten lyfts från tyget när nålen går ner gör det otroligt enkelt att manövrera tyget för att sy cirklar skarpa svängar och andra komplicerade former med full kontroll. LED-belysning  över nålen ger dig upplyst syområde och underlättar precision i din sömnad.

 

Special Stygn Mode

Komplett kontroll på stygn och mellanrum är förutsärrningen för dekorativa tekniker som braiding, couching, cross-stitching och applicerande av band. Njut av det speciella stygnmode som syr ett stygn och ett mellanrum för full kontroll när du behöver det som mest.

 

Justera stygnlängden

Sy perfekta stygn med stygnlängd från 2mm till 5 mm.

Justera mellanrummet 

Skapa längre eller kortare mellanrum mellan stygnen efter egen smak. Justera mellanrumen steglöst från 2mm till 5 mm.

 

LED monitor

Med detta unika systemet har du full kontroll över stygnformationen. Monitorn indikerar med ljusindikation om var i stygnformationen du är, om nålen skapar ett stygn eller ett mellanrum.

Sashiko-BLQK_1_med1.jpg